Alkon valikoimat palveluksessasi

Vuoden 2015 aikana Alkon valikoimassa oli yli 5 727 tuotetta.

Alkon runsas valikoima koostuu laadukkaista tuotteista. Valikoimiin tuotteet valitaan useiden kilpailevien tuotteiden joukosta. Tällä tavoin varmistetaan, että valikoimaan valittu tuote vastaa parasta hinta-laatusuhdetta juuri kyseiseen tuotekategoriaan. Vuoden 2015 aikana Alkon valikoimassa oli yli 5 727 tuotetta.

Monipuolinen vakiovalikoima

Alkon vakiovalikoimaan kuuluu noin 2 900 tuotetta. Tuotteiden kirjo on laaja ja eri tuoteryhmien tuotteet tulevat ympäri maailmaa. Vakiovalikoima vaihtuu vuosittain noin 700 tuotteella. Tuotevalikoima vaihtelee myymälöittäin paikallisen kysynnän mukaan.

Hinnat Alkon tuotteille määrittyvät maahantuojan tai tavarantoimittajan asettaman hinnan perusteella. Tällä tavoin tavarantoimittajien tuotteet kilpailevat Alkon hyllyllä muiden vastaavien tuotteiden kanssa.

Myymälöissä ollaan kiinnostuneita asiakkaiden toiveista ja tarpeista. Asiakkaiden esittämät vakiovalikoiman tuotetoiveet kirjataan ylös. Tuotteet otetaan hyllyyn, jos ne kiinnostavat myös muita asiakkaita.

Jos asiakkaan kaipaama tietty vakiovalikoiman tuote ei kuulu oman Alkon valikoimaan, voidaan tuote tilata asiakkaalle. Mikäli tarve on kiireinen, voidaan asiakas ohjata toiseen myymälään, jossa tuotetta on. Vakiovalikoiman tuotteet ovat siis kaikkien kuluttajien saatavilla valtakunnallisesti.

Täydentävä tilausvalikoima ja paikallisesti saatavat tuotteet

Vakiovalikoiman lisäksi Alkolla on erillinen tilausvalikoima, johon kuuluu noin 1 300 tuotetta. Tilausvalikoiman tuotteet ovat nimensä mukaisesti kaikki erikseen tilattavia. Kaikki tilausvalikoiman tuotteet ovat esillä Alkon verkkosivuilla ja myymälöistä löytyvistä tilausvalikoimakansioista. Asiakkaat voivat tilata tuotteita suoraan haluamaansa myymälään verkon tai myymälän kautta. Pääkaupunkiseudulla tilaukset tehdään Alkon asiakaspalvelusta.

Kesällä Alko avasi uuden alaluokan: paikallisesti saatavat tilausvalikoimatuotteet. Paikallisesti saatavien tuotteiden ryhmä on yksi odotetuimmista uudistuksista. Tämän uuden tuoteluokan kautta pienempivolyymiset koti- ja ulkomaan pienpanimot sekä pientuottajat voivat tarjota tuotteitaan vapaasti myyntiin 1–10 valitsemaansa Alkon myymälään. Tuotteet ovat paikallisia erikoisuuksia ja niitä saa ostettua vain niistä myymälöistä, joihin pientuottajat ovat tuotteitaan tarjonneet.

Erikoisvalikoiman uniikit ja harvinaiset

Vakio- ja tilausvalikoiman sekä paikallisten tuotteiden lisäksi Alkon lippulaivamyymälässä Helsingin Arkadiassa on erikoisvalikoima. Erikoisvalikoima koostuu uniikeista laatuviineistä, -oluista ja väkevistä, joita saadaan myyntiin vain hyvin pieni erä. Kaikki erikoisvalikoiman tuotteet ovat myynnissä vain Arkadian myymälässä. Harvinaisuutensa vuoksi tuotteita ei voi varata, mutta tuotteen voi ostaa etäveloituksella ja sen voi noutaa kahden viikon sisällä myymälästä tai sille voi tilata erillisen kuljetuspalvelun asiakkaan haluamaan myymälään. Kaikkiin erikoisvalikoiman tuotteisiin voi tutustua Alkon verkkosivuilla ja paikan päällä Arkadian lippulaivamyymälässä.

Mikäli jotain juomaa ei Alkon yli 4 000 tuotetta kattavista valikoimista löydy, se kyllä hankitaan asiakkaalle. Tällöin tehdään erikoistilaus, jossa tuotteet etsitään asiakkaalle maailmalta. Tuotteiden toimitusaika vaihtelee saatavuudesta riippuen.

ERIKOISTILAUKSEEN

Erikoistilaus on rekisteröityneiden asiakkaiden käytössä.

Jotain valikoiman ulkopuolelta?
Mikäli jotain juomaa ei Alkon yli 4 000 tuotetta kattavista valikoimista löydy, se kyllä hankitaan asiakkaalle. Tällöin tehdään erikoistilaus, jossa tuotteet etsitään asiakkaalle maailmalta. Tuotteiden toimitusaika vaihtelee saatavuudesta riippuen.