Vuoden 2016 urheiluseura palkittiin stipendillä

Vuoden 2016 urheiluseuraksi valittiin Urheilugaalassa 17.1.2017 Maaselän Latu. Alkon 10 000 euron stipendin urheiluseuralle ojensi Alkon toimitusjohtaja Hille Korhonen.

Vuoden Urheiluseurassa näkyvät arvostus, kunnioitus ja kannustus kaikilla tasoilla. Voittajasta paistaa seuratoimijoiden ja yhteistyökumppaneiden huomioon ottaminen sekä kiitollisuus yhteisöllisyyden vahvistamisesta seuratyön tekijöiden ja harrastajien välillä. Lajia ja seuraa korostavan myönteisen mielikuvan edistäminen on oleellinen osa Vuoden urheiluseuran toimintaa. Voittaja palkitaan tittelin ja Uno-pokaalin lisäksi Alkon lahjoittamalla 10 000 euron stipendillä. Lisäksi kaikki ehdokkaat saavat 1 000 euron stipendin. Muut ehdokkaat olivat Salon Palloilijat, HVS-Tennis, Vantaan Jalkapalloseura ja Raision Jumpparit.

Lisää tunnelmia Urheilugaalasta.

Maaselän latu täytti kaikki kriteerit

Maaselän Latu järjestää erilaisia koko perhettä liikuttavia tapahtumia Reisjärvellä ja Haapajärvellä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa Suomenselän alueella. Seura on kasvattanut jäsenmääräänsä 300 jäsenellä, mikä on paljon pienessä, harvaan asutussa kunnassa. Viime vuonna seura järjesti 43 erilaista tapahtumaa vapaaehtoisvoimin. Etenkin isoissa tapahtumissa on ollut mukana koko kylä ja alue ja ne ovat selvästi vahvistaneet kylän yhteisöllisyyttä. Videolla Maaselän Latu kertoo miksi juuri heidät pitäisi valita vuoden urheiluseuraksi.

Tasapuolinen valinta on varmistettu

Jokainen halukas liikuntajärjestö esitti Valolle, nykyiselle Suomen Olympiakomitealle yhtä seuraa palkittavaksi eikä yksittäinen seura voinut toimia palkinnon hakijana. Tehdyistä esityksistä Valon raati valitsi seitsemän seuraa. Alkon ja Olympiakomitean raati valitsi näistä viisi seuraa, joista varsinainen voittaja valittiin. Lopullisen vuoden urheiluseura -valinnan teki Urheilugaalan raati.

Alko on tukenut nuorisoa liikuttaneita seuroja jo vuodesta 2003 ensin Nuoren Suomen ja myöhemmin Valon, Valtakunnalliseen liikunta- ja urheiluorganisaation ja nykyään Olympiakomitean kautta. Tuki kohdistuu nuorisoa liikuttaville seuroille, joiden toiminnan tavoitteissa alkoholin haittojen ehkäisy ja liikunnallinen elämäntapa ovat keskeisiä.

Lisää Alkon ja Olympiakomitean yhteistyöstä.


Kuva Urheilugaala / Pasi Salminen