Alko tukee terveellisiä elämäntapoja yhdessä Olympiakomitean kanssa

Yhteistyön tavoitteena on lisätä suomalaisten liikettä ja näin tukea terveellisiä elämäntapoja ja edistää nuorten hyvinvointia.

Olympiakomitea käynnisti joulukuussa 2018 uuden Nuorelle siivet -lahjoituskampanjan, jonka tarkoituksena on kerätä varoja Suomen Urheiluakatemioissa urheileville nuorille. Yritykset ja yksityishenkilöt voivat tehdä lahjoituksia sekä verkkosivuston sekä tekstiviestilahjoituksen kautta. Kampanjan tuotto ohjataan Suomen Urheiluakatemioille ja se kohdistuu koulupäivän aikaisen valmennuksen lisäämiseen.

Alko on yksi Urheiluakatemiatoiminnan yrityskumppaneista yhdessä Metsä Group Oyj:n sekä Veikkauksen kanssa. Yritysten tuella saadaan lisää ammattimaista valmennusta yläkouluikäisille urheilijoille ja pystytään luomaan jopa kokonaan uusia työpaikkoja. 

Urheiluseurat tarjoavat eväät terveelliseen elämään

Lisäksi Alko on jo vuodesta 2015 lähtien jakanut 10 000 euron stipendin Urheilugaalassa palkittavalle vuoden urheiluseuralle. Urheiluseurat tekevät tärkeää työtä suomalaisten liikunnan, hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden eteen ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. 

Olympiakomitean ja Alkon yhteistyön tavoitteena on lisätä ohjaajien, valmentajien sekä lasten vanhempien tietoa ja taitoa terveellisten elämäntapojen edistämisessä sekä tukea urheilua harrastavien lasten ja nuorten päihteettömyyttä.

Alko on tukenut nuorisoa liikuttaneita seuroja jo vuodesta 2003 ensin Nuoren Suomen ja myöhemmin Valon, Valtakunnalliseen liikunta- ja urheiluorganisaation ja nykyään Olympiakomitean kautta.

Lue myös Alkon uutishuoneesta: Vuoden 2018 urheiluseura -ehdokkaat ottavat koko jengin mukaan