Tilaa lahjaksi

Haluatko tilata tuotteita lahjaksi? Tai toisen vastaanottajan noudettavaksi? Tämä on mahdollista verkkokaupassamme.

Rekisteröityneenä asiakkaana voit tilata verkkokaupasta tuotteita myös lahjaksi toiselle henkilölle. Tällöin tuotteet toimitetaan valitsemaasi myymälään tai noutopisteeseen, josta lahjansaaja voi käydä helposti noutamassa lahjan. Lahjatilaus mahdollistaa esimerkiksi kauempana asuvan, merkkipäivää viettävän sankarin henkilökohtaisen muistamisen ja ilahduttamisen.

Näin teet lahjatilauksen

  • Lahjatilausta varten sinun pitää luoda tunnukset Alkon verkkokauppaan. Rekisteröityminen on maksutonta.
  • Selaile tuotteitamme verkkokaupassa ja valitse haluamasi. Siirry kassalle valitsemaan toimitus- ja maksutapa. Jos teet ensimmäistä tilaustasi, sinua pyydetään tunnistautumaan verkkopankkitunnuksillasi ennen kassalle siirtymistä.
  • Täytä lahjansaajan yhteystiedot ja valitse myymälä tai noutopiste, mistä hän voi noutaa tilauksen. Normaalitoimitusaika myymäläämme on 4-5 arkipäivää ja se on maksuton. Pikatoimituksen saat 1-3 arkipäivässä ja sen hinta on 9 euroa.
  • Voit maksaa ostoksesi joko kortilla, mobiilimaksuna tai verkkopankissa.
  • Vastaanottaja saa ilmoituksen tekstiviestillä ja sähköpostilla, kun tilaus on noudettavissa.

Voit valita lähetetäänkö sähköpostiviesti lahjan vastaanottajalle heti kun olet tehnyt tilauksen, tai vasta sitten, kun lahja on saapunut valitsemaasi myymälään tai noutopisteeseen. Voit myös valita, näytetäänkö viestissä lahjan sisältö vai ei. Tilauksen arvoa ei näytetä vastaanottajalle.

Tee lahjatilaus verkkokaupassa

Artikkeli jatkuu kuvien jälkeen. 
Alkon lahjatilaus toimitetaan valitsemaasi myymälään tai noutopisteeseen, josta lahjansaaja käy noutamassa lahjan. Lahjatilaus saapuu pahvisessa pakkauksessa.

Lahjatilauksen toimitusaika

Verkkokauppatilauksen normaalitoimitusaika myymäläämme on 4-5 arkipäivää ja se on maksuton. Pikatoimituksen saat 1-3 arkipäivässä ja sen hinta on 9 euroa. Lue lisää verkkokaupan toimitusajoista.

Toisen puolesta tilaaminen

Verkkokaupasta on mahdollista tilata tuotteita toisen vastaanottajan noudettavaksi myös ilman lahjaominaisuuksia.

Kun tuotteita tilataan toisen noutajan vastaanotettavaksi, täytetään vastaanottajan tiedot maksu- ja toimitustapoja täydennettäessä.

Kun tilaus on tehty sekä vastaanottaja että tilaaja saavat tilausvahvistuksen, jossa näytetään myös tuotteen hinta. Kun tilaus on noudettavissa, vastaanottaja saa tilauksesta vahvistuksen tekstiviestitse ja sähköpostilla. Tilaus luovutetaan vastaanottajalle tilausnumeroa ja henkilötodistusta vastaan.

Lahjatilauksen ikärajat

Lahjatilauksiin pätevät samat toimintatavat kuin muissakin ostotavoissa. Mietoja alkoholijuomia vastaanottavan tulee olla vähintään 18-vuotias ja vahvoja (yli 22 %) alkoholijuomia vastaanottavan tulee olla vähintään 20-vuotias.

Alkoholijuomia ei luovuteta päihtyneille tai häiritsevästi käyttäytyville. Verkkokauppatilauksia koskee myös sama käytäntö mahdollisten välittämistapausten välttämiseksi kuin muitakin ostotapahtumia. Lisää ikärajoista, iän todistamiseen kelpaavista asiakirjoista sekä välitys- ja päihtymysepäilyistä voit lukea asioinnin pelisäännöistä.