Mitä on vegaaninen viini?

Vegaanisten viinien suosio on kasvanut vegaanisen ruokavalion vanavedessä. Vegaanisten viinien valmistusprosessissa ei ole käytetty eläinperäisiä raaka-aineita.

Kauppoihin on viime vuosien aikana ilmestynyt yhä mielikuvituksellisimpia kasviproteiinituotteita, välipaloja ja raaka-aineita. Muun muassa härkis, nyhtökaura eli nyhtis ja vihis ovat jo vakiintuneet puhekielessä.

Kasvis- ja vegaaniruoalle kysytään juomasuosituksia entistä enemmän. Lisäksi monia asiakkaita kiinnostavat vegaaniset juomat, joiden valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä aineita.

Miten vegaaninen viini eroaa tavallisesta viinistä?

Tavallisesta viinistä vegaaninen viini eroaa siten, että sen valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä raaka-aineita. Muissa kuin vegaanisissa viineissä on kirkastuksessa sen sijaan voitu käyttää liivatetta, kananmunaa, kaseiinia tai kalaliimaa. 

Alkon valikoimissa on runsaasti erilaisia vegaaneille sopivia juomia ja viinivaihtoehtoja löytyy: 

Vegaanisuudelle ei ole kansainvälistä yhtenäistä valvottua standardia eikä sertifiointia ja Alkon valikoiman vegaanisten tuotteiden merkintä perustuu tuottajan tekemään ilmoitukseen juoman vegaanisuudesta.

Osa tuottajista käyttää viinipullon etiketissä vegaanisuudesta kertovaa merkintää.
 ”European Vegetarian Unionin V-Label –sertifikaatti alkaa jo olla melko yleinen. Myös The Vegan Societyn oma kukkalogo on alkanut yleistyä”, kertoo Alkon myymälässä ja asiakaspalvelussa työskentelevä Raisa.

Kiinnostus vegaanisia viinejä kohtaan kasvussa

Kuluttajien kiinnostus vegaanisia viinejä kohtaan vaikuttaisi olevan kasvussa.

”Asiakkaat ovat selvästi kiinnostuneita vegaanisista tuotteista ja vegaanisuus mainitaan aiempaa useammin kriteerinä sopivaa juomaa etsiessä myös täällä Kokkolassa. Vaikuttaisi siltä, että vegaanisuus ei ole siis enää vain suurten kaupunkien asukkaiden erikoisuus, vaan kiinnostaa myös pienemmällä paikkakunnalla”, aiemmin Kokkolan Alkoissa työskennellyt Raisa jatkaa.

Näin tunnistat vegaaniset juomat

 

Alkon valikoiman vegaaneille sopivat viinit ja juomat  on merkitty tuottajan ilmoituksen perusteella vegaanisiksi. Tunnistat kaikki vegaaniset juomat veg-symbolista, joka on käytössä sekä verkkokaupassamme että myymälöissämme tuotteiden hintalapuissa. Jos et löydä juomasuosikkiasi lähimyymälästäsi, voit tilata haluamasi tuotteen näppärästi myös  verkkokaupasta. Tiesitkö, että normaalitoimitus myymäläämme on maksuton?

Tutustu valikoimamme vegaanisiin juomiin >>