Juomasuosituksia USA:n mauille

Koostimme ideoita eri jenkkiruoille sopivista juomista, jotka täydentävät amerikkalaisen ruoan muhkeita makuja.

Katso alta paras makupari klassiselle pikaruoalle, tuliselle cajun-ruoalle, barbecue-herkuille sekä suussasulaville jälkiruoille. Tutustu myös jenkkiresepteihimme, lähde nojatuolimatkalle Kalifornian viinialueelle tai lue lisää USA:n jännittävästä pienpanimokulttuurista. 


USA:n maut verkkokaupasta
Innostutko kalifornialaisista zinfandel-viineistä pikaruoan makuparina? Voit tilata artikkelissa mainittuja juomasuosituksia näppärästi Alkon verkkokaupan kautta. 

Tutustu verkkokauppaan >
Klassiset pikaruoat + punaviini

Viinikumppaniksi jenkkipikaruokien kuten hampurilaisten, nyhtöpossun ja hotdogien kanssa sopii melko täyteläinen, mutta pehmeä punaviini. Mahtava makuyhdistelmä muodostuu mehevästä ja hilloisesta zinfandelista, merlot'sta, tai shiraz'sta

Oluen ystävän nappivalinta on ale, esimerkiksi IPA. Myös alkoholiton ale-olut maistuu herkkujen kanssa.

Katso pikaruoalle sopivat punaviinit
Cajun-ruoka + Ale

Tulisen cajun-ruoan kanssa kannattaa kokeilla amerikkalaisittain aromihumaloituja IPA- ja APA -oluita. Myös hiukan miedompi golden ale toimii loistavasti tulisten makujen kanssa.

Lempeä ja makeahko valkoviini taittaa mukavasti chilin pehmeää poltetta. Loistoyhdistelmä syntyy myös muhevasta yhdysvaltalaisesta Zinfandel-rypäleestä valmistetusta roseesta.

Katso cajun-ruoalle sopivat ale-oluet
Barbecue-herkut + pale ale

Valitse punaiselle grillilihalle, kuten herkullisille ribseille pale ale. Viinikumppaniksi käy mehevä ja hilloinen punaviini, myös alkoholittomana. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi cabernet sauvignon-, zinfandel-, pinotage- ja merlotviinitKanalle käy esimerkiksi kuiva roseeviini tai aromikas valkoviini

Katso grilliruoalle sopivat pale ale -oluet
Makeat jälkiruoat + Muscat-viini

USA:n jälkiruoat, kuten amerikkalaiset pannukakut ja omenapiirakka pitävät Muscat-rypäleistä tehdyistä jälkiruokaviineistä. 

Rapea omenasiideri, joko alkohollillisena tai alkoholittomana keventää jenkkijälkkäreitä ja ne sopivat erityisen hyvin omenapiirakoille ja kurpitsaisille leipomuksille.

Katso jälkiruoille sopivat muscat-viinit