Kauniina kuplivat roseekuohuviinit

Roseekuohuviini hurmaa hehkuvalla värillään jo ennen kuin se ehtii lasista huulille. Pinkit kuohuvat ovat kuitenkin muutakin kuin vain kaunis värinsä, sillä niiden tyylit ovat yllättävän monipuoliset.

Vaaleanpunaiset roseekuohuviinit sopivat juhliin. Niillä on mukava kilistellä niin ystävänpäivänä, vappuna, äitienpäivänä, valmistujaisissa kuin vaikka aurinkoisen päivän grillikekkereissä.

Roseekuohuvat ovat kotonaan myös häiden alkumaljana – romanttinen väri ja iloisesti nousevat kuplat virittävät sopivasti tunnelmaan.

Väri on yksi hyvä syy valita vaaleanpunainen kuohuviini, mutta ne ovat mielenkiitoisia muutenkin. Punaiset rypäleet antavat niihin aromikkuutta, joka tekee osasta pinkkejä kuohuviinejä jopa kaikista rotevimpia kuohujuomia.

Vaihtelevat aromimaailmat

Roseekuohuviinejä tulee lukuisista viinimaista, aivan kuten muitakin kuohuviinejä. Niitä tekevät niin Euroopan klassiset viinimaat, kuten RanskaItalia ja Espanja kuin maanosan ulkopuoliset tuoreemmat tuottajat, kuten Australia ja Etelä-Afrikka. Vaihtoehtoja tulee myös pienemmistä viinimaista, esimerkiksi Englannista.

Eniten roseekuohuviinejä on Espanjan cavasta ja Ranskan samppanjasta. Myös alkoholittomista kuohuviineistä löytyy vaaleanpunaisia vaihtoehtoja.

Tyylien kirjo on laaja, sillä se ulottuu kepeistä, kenties sokerin pyöristämistä kuohuviineistä aina rutikuiviin, ryhdikkään runsaisiin ja paahteisiin viineihin saakka.

Toki yhteisiäkin piirteitä on. Roseekuohuviini saa punaisista rypäleistä värin lisäksi niiden tyypillisiä aromeja. Usein ne tuntuvat raikkaina punaisten marjojen, kuten mansikan, vadelman, punaherukoiden tai karpalon sävyinä.

Alkon valikoimassa on yli 200 roseekuohuviiniä ja -samppanjaa. Tutustu tuotteisiin alla.

Perelada Rosé Cava Brut

Pehmeä & kepeä / Espanja

JP. Chenet Ice Edition Rosé Demi-Sec

Pehmeä & kepeä / Ranska