Aasialainen menu

Karkota talven viileys kokkaamalla lämmittäviä klassikkoruokia eri puolilta Aasiaa.

Aasialainen gastronomia on aromaattisuuden aarreaitta. Yhteistä ruoille on makujen tasapaino, joka muodostuu makean, happaman, suolaisen ja tulisen sekä umamin makujen sinfoniasta. Mausteisuus ja tulisuus sopivat erityisen hyvin Suomen talveen tuoden meille auringon ja lämmön ruoan muodossa.

Mausteisen, tulisen tai esimerkiksi inkivääriä sisältävän ruoan kanssa sopii nautittavaksi juoma, jossa on matala alkoholipitoisuus ja kevyet tanniinit sekä hyvin hennosti, jos lainkaan, tammisuutta. Pieni makeus on juomassa paikallaan, sillä makeus pehmentää sopivasti ruoan tulisuutta. Juoma kannattaa tarjota hyvin viilennettynä, myös punaviini.

”Aasialaisen ruoan kanssa sopii hyvin pehmeä ja hedelmäinen -makutyypin punaviini ja lempeä ja makeahko -makutyypin valkoviini. Oluissa klassinen makupari on raikas ja miedosti humaloitu lagerolut. Toisaalta oluissa kannattaa rohkeasti kokeilla myös humaloituja ipa-oluita, joissa maistuvat trooppiset hedelmät ja sitrukset”, vinkkaa palvelu- ja tuotekouluttaja Anri Lindström.

Tutustu Aasian klassikkoruokiin ja juomasuosituksiin:

  • Inkiväärinen melonidrinkki

  • Vietnamilaiset broileripullat

  • Chili-korianterikala Thaimaasta

  • Possubibinbap ja Gochujang-possu Koreasta

  • Kukkakaali-cashewpulao ja currykukkakaalia Intiasta

  • Ma Po -tofua ja munakoisoa Kiinasta

  • Pok pok -wingsit Vietnamista




Anri Lindström
Tuoteviestintäpäällikkö Anri Lindström on viinien ja muiden juomien huippuammattilainen, jonka mielestä juomien maailmasta löytyy jokaiselle jotakin mielenkiintoista. Vapaalla Lindströmin tapaa musiikin parissa, keittiössä kehittelemässä uusia reseptejä tai lautaroolipelin ääressä.

Tuotteet