Brunssimenu

Brunssi: mikä ihana tekosyy syödä aamiaisen ja lounaan parhaat palat samaan aikaan! Kutsu ystävät kylään ja avaa seuraksi kuohuvaa, kuplavettä tai raikasta mehua.

Sana brunssi eli brunch tulee englanninkielisten sanojen breakfast (aamiainen) ja lunch (lounas) yhdistelmästä. Brunssin juurien uskotaan olevan 1800-luvun lopun Englannissa, vaikka se yleistyi erityisesti Yhdysvalloissa 1900-luvulla. Alun perin brunssia tarjoiltiin sunnuntaisin kirkon jälkeen, yhdistäen myöhäisen aamiaisen ja varhaisen lounaan parhaat palat. Nykypäivänä brunssiperinne on levinnyt eri puolille maailmaa ja herkuista notkuvia brunsseja järjestetään viikonlopun molempina päivinä.

Brunssin tarjoilut vaihtelevat, mutta usein pöydän antimet sisältävät tuoreita leivonnaisia, juustoja, leikkeleitä, munakokkelia, salaattia ja lämpimiä ruokia kuten pekonia, lihapullia tai makkaroita. Jälkiruokana tyypillisesti nautitaan esimerkiksi pannukakkuja tai vohveleita. Brunssi on ihana tapa virittäytyä viikonlopun viettoon perheen tai ystävien kesken. Poimi tästä reseptiarkistomme parhaimmat brunssivinkit niin lasiin kuin lautaselle.