Joulun herkullisimmat leivonnaiset

Tänä vuonna joulupyhien herkut tarjotaan kansainväliseen tyyliin: makeita ja suolaisia leivonnaisia Champagnesta, Baijerista, Riojasta ja Australiasta höystettynä kotoisilla, tuunatuilla joulutortuilla. Näillä resepteillä tuot maailman juhlapöytääsi. Ja kun maailman joulu on lautasella, juhlii se myös lasissa.

Tässä jälkiruokamenussa matkustetaan ympäri maailman jouluisten makujen perässä. Suomalaiset joulutortut saavat tänä vuonna suolaisen sisuksen. Espanjalaisessa punaviinitriflessä hyödynnetään aterialta jäänyt punaviini ja kerrostetaan kuivakakkua sekä hedelmiä uhkeaksi herkuksi. Minikokoiset brie-punasipulitarteletit syntyvät helposti valmistaikinasta. Baijerilaisen katukeittiön klassikko, bretzellit, ovat täydellinen pikkupala oluen tai glögin kumppaniksi. Joulun erilainen, mutta taatusti maistuva taatelikakku tulee Saksasta: taikinassa on olutta ja päällä kanelilla maustettu muruseos. Uudenlaisia makeita pasteijoita saat, kun leivot mince pies eli kuivatuilla hedelmillä ja pähkinöillä täytettyjä pikkupiiraita.

Joulun jälkiruokamenu:

  • Suomalaiset suolaiset joulutortut

  • Espanjalainen punaviinitrifle 

  • Punasipuli-brietarteletit Champagnesta

  • Pikkubretzelit Baijerista

  • Saksalainen taateli-olutkakku

  • Mince pies eli makeat piiraat Australiasta

Nappivalinnat valitessa juomia maailman monille mauille löytyvät usein ruoan alkujuurilta. Esimerkiksi Champagnen hurmaavat tarteletit suorastaan vaativat samppanjaa lasiin ja saksalaisen katugastronomian kulmakivet, pretzelit, huuhdellaan alas jääkylmällä kulauksessa baijerilaista olutta. Juomasuositus löytyy jokaisen reseptin yhteydestä.