Juureva syysmenu

Palsternakkaa pataleipään, porkkanaa ja juuripersiljaa salaattiin, punajuurta keittoon, maa-artisokkaa risottoon. Syksy on juurevien makujen juhlaa!

Juurekset virittyvät parhaimmilleen, kun niiden kanssa parittaa voimakkaan makuisia yrttejä, juustoja ja pyöreän makuisia mausteita. Saat maukkaimman lopputuloksen, kun annat juuresten muhia hiljalleen tai paahdat pinnat kuumalla pannulla tai uunissa karamellimaiseksi.

Menu

Alkujuoma

  • Mapplemule

Alkupalat

  • Palsternakkapataleipä

  • Uunipaahdettu juuressalaatti ja valkopapuhummus

  • Punajuurikeitto ja tahinijogurtti

Pääruoka

  • Täyteläinen maa-artisokkarisotto ja paistettu rosmariinikuha

  • Salviavoissa paistettuja mustajuuria ja herkkutatteja

  • Peuran paahtopaisti

Jälkiruoka

  • Piimä-valkosuklaakupposet ja timjamimarjat

Jokaisen reseptin yhteydessä on oma juomasuosituksensa.