Odotathan hetken…
Nosta granaattiomenainen malja keväälle ja kokkaa viikonloppuun sopiva menu libanonilaisessa hengessä.
Tabbouleh on yksi tunnetuimmista Lähi-idän salaateista. Sitruksinen tabbouleh maustetaan tomaatilla ja lehtipersiljalla.
Kikherneinen hummus sopii monentyyppiseen meze-alkupalapöytään.
Tsatsikin sukulaissielu minttu-kurkku-jogurttidippi toimii monenlaisen ruoan raikkaana lisäkkeenä.
Yksinkertainen on kaunista! Kuten tämä ihastuttava juusto, joka saa päälleen hunajaisen pähkinähunnun ja pikaisen lämmityksen uunissa.
Intialaisesta keittiöstä tuttu vaalea naanleipä on superherkullinen ja helppo tehdä kotioloissakin. Kuumenna pelti uunissa ilman leivinpaperia ja siirrä leivät suoraan pellille. Naanleipä maistuu taivaalliselta erilaisten kastikkeiden kaverina.
Kruunaa libanonilainen ateria juustokuminalla maustetulla lampaankareella, batata harralla eli mausteperunoilla ja marinoidulla punasipulilla.
Batata harra eli libanonilaiset mausteiset perunat sopivat lihan lisäkkeeksi tai esimerkiksi meze-aterian osaksi.
Tämä lisuke sopii hyvin monenlaisien ruokien kylkeen. Erinomainen lisuke myös noutopöytään.
Omenabaklava on täydellinen liitto aprikoosia, omenaa, rusinaa, hunajaa ja pähkinää.