Cajun- ja kreoliruoan äärellä – mausteinen Louisiana-menu

Louisianalaisessa ruoassa yhdistyvät ranskalaisesta maalaiskeittiöstä vaikutteita saanut cajunkeittiö ja kreolikeittiö, jossa on sulassa sovussa espanjalaisia, ranskalaisia ja afrikkalaisia ruokakulttuureja.

Louisianalaisessa ruoassa yhdistyvät niin kreoli- kuin cajunkeittiön maut ja ruoanlaittotavat, jotka juontuvat osavaltion historiasta. Louisianassa hallinneet ranskalaiset ovat vaikuttaneet vahvasti sikäläiseen ruokakulttuuriin. Ranskalaiset perustivat 1700-luvulla New Orleansin siirtokunnan, joka on alueella asuvien mustien siirtolaisten, intiaanien, espanjalaisen ja ranskalaisen keittiöiden sulatusuuni. New Orleansin läntiselle alueelle ”Cajun Countryyn” muutti joukko Kanadasta karkotettuja ranskalaisia akkadeja, jotka valmistivat ruokaa eteläranskalaiseen tapaan tuhdimmin. Tätä keittiötä kutsutaan cajunkeittiöksi.

Rakkaus ruokaan, siirtolaisten ruokaperinteet ja tukku mausteita tekevät louisianalaisesta keittiöstä mielenkiintoisen ja villin. Louisianalainen keittiö tuoksuu chililtä, yrteiltä ja tomaateilta. Mausteita ja tuoreita yrttejä käytetään reilusti, mutta ruoissa tärkeintä on suolaisen, tulisen ja makean taidokas yhdisteleminen.

Suurin osa tämän menun ruoista voit valmistaa rennosti grillissä ja muurikkapannussa.

  • Alkudrinkki vermouth & tonic

  • Äyriäiset pannulla

  • Hunajainen maissileipä

  • Mustapapu-ceviche salaattitacoilla

  • BBQ-jättikatkaravut grillissä

  • Jambalaya

  • Cajun Bataattiburgeri

  • Paistettua karamellibanaania ja kookosjäätelöä

Juomasuositukset löydät jokaisen reseptin yhteydestä.