Pikkusuolaiset kalasta

Nyt nappaa. Jos verkosta löytyy särkeä ja haukea, loihdi niistä herkkuja cocktailpaloiksi ja tarjoa kalaisat sormisyötävät samalla tarjoilulautasella. Rullaa särkeä kasvisten sekaan ja silppua kurkun kanssa tartariin sekä hienonna hauki perunoiden päälle. Nämä pikkusuolaiset tarjottavat maistuvat herkulliselta aasialaisella twistillä. 

Kotimainen särkikala tai hauki taipuu vaikka mihin, kuten esimerkiksi sushiin tai tartariin. Unohda siis ennakkoluulot ja kokeile kalaa vaikkapa näihin napostelupaloihin:

  • Vietnamilaiset kesärullat kasvis- ja kalatäytteellä

  • Kalatahna hauesta aasialaisilla perunoilla

  • Kurkkuinen kalatartar särjestä.

Löydät kullekin herkulle täsmäjuomasuosituksen reseptin yhteydestä.

Reseptit Taina Tellman, kuvat Arto Vuohelainen, juomasuositukset Anri Lindström