Rapujuhlien menu kauden herkuista

Ravut ovat lämpimien elokuun juhlien kunniavieraita ja tämä rapujuhlien menu saa makunsa kasvimaan antimista. 

Rapujuhlien alkumaljana ihastuttaa komeasti ravun värinen negroni sbagliato -drinkki. Alkoholittomana vaihtoehtona toimii alkoholiton sangria.

Ruotsissa rapujuhliin kuuluu olennaisesti klassinen Västerbotten-piirakka, joka taltuttaa pahimman nälän ennen rapujen kuorimista.

Rapujuhlien lämmin neulapapusalaatti valmistuu sadonkorjuun aikaan luonnollisesti kasviksista. Lisäksi juhlien kasvissyöjille katetaan pöytään syötävää, jossa on näperreltävää samoin kuin ravuissakin. Esimerkiksi kypsät latva-artisokat maistuvat voisulaan kastettuina.

Rapujen kanssa maistuu itse tehty tillilllä maustettu pataleipä. Jälkiruokana komeilee ruusuista punastunut herkullinen pavlova.

Voit nauttia ravut joko alku- tai pääruoaksi. Juomasuositukset löydät reseptin yhteydestä. Iloisia rapukekkereitä!