![](/INTERSHOP/static/WFS/Alko-OnlineShop-Site/-/Alko-OnlineShop/fi_FI/etiketti/reseptit/2019/Elokuu/Keitetyt_ravut/Keitetyt_ravut_1250x490.jpg)
Rapujuhlien menu kauden herkuista
Ravut ovat lämpimien elokuun juhlien kunniavieraita ja tämä rapujuhlien menu saa makunsa kasvimaan antimista.
Rapujuhlien alkumaljana ihastuttaa komeasti ravun värinen negroni sbagliato -drinkki. Alkoholittomana vaihtoehtona toimii alkoholiton sangria.
Ruotsissa rapujuhliin kuuluu olennaisesti klassinen Västerbotten-piirakka, joka taltuttaa pahimman nälän ennen rapujen kuorimista.
Rapujuhlien lämmin neulapapusalaatti valmistuu sadonkorjuun aikaan luonnollisesti kasviksista. Lisäksi juhlien kasvissyöjille katetaan pöytään syötävää, jossa on näperreltävää samoin kuin ravuissakin. Esimerkiksi kypsät latva-artisokat maistuvat voisulaan kastettuina.
Rapujen kanssa maistuu itse tehty tillilllä maustettu pataleipä. Jälkiruokana komeilee ruusuista punastunut herkullinen pavlova.
Voit nauttia ravut joko alku- tai pääruoaksi. Juomasuositukset löydät reseptin yhteydestä. Iloisia rapukekkereitä!