Siiderimenu

Siidereistä löytyy erilaisia makeus- ja hapokkuusasteista, joten se on helppo sovittaa ruokapöytään alkupalasta jälkiruokaan.

Siideri on monipuolinen ruokajuoma. Se sopii läpi aterian: kuiva omenasiideri toimii ruokahalua nostattavana aperitiivina, kun taas makea siideri istuu hyvin makean jälkiruoan kanssa. Jälkiruoan kanssa tulee pitää mielessä, että siiderin tulee aina olla makeampaa kuin itse jälkiruoka.

Siideri maistuu parhaiten hapokkaiden, esim. sitruunaa tai etikkaa sisältävien ruokien kanssa. Omenan hapokkuus on paikallaan myös tasapainottamassa happamuutta, esim. ruoissa, joissa on käytetty hapanmaitotuotteita kuten jogurttia. Parhaiten siideri istuu ruokapöytään kalan, äyriäisten ja vaalean lihan rinnalle.

Mainio tapa maistella siidereitä on kaataa lasin pohjalle pieni määrä, joka sitten juodaan yhdellä suullisella. Tämän jälkeen lasin pohjalle kaadetaan toinen saman kokoinen annos. Näin siideri saa happea samaan tapaan, kuin viini kun sitä dekantoidaan. Parhaimmillaan siideri on silloin, kun se tarjoillaan siiderin tyylistä riippuen 7-15 asteisena jalallisesta ja kirkkaasta lasista, jossa on iso suuaukko. Matalamman alkoholiprosentin ansiosta siideri sopii vaikkapa viinin korvikkeeksi pidempäänkin illanviettoon.

Tämä siiderimenu on julkaistu osana Alkon vuonna 2017 ilmestynyttä Makujen metsästäjät -videosarjaa.