Takaisin
Resepti

Lampaankyljykset grillissä

Gluteeniton
Laktoositon

Lampaankyljykset grillissä

Gluteeniton
Laktoositon
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Kruunaa pääsiäinen juustokuminalla maustetulla lampaankyljyksellä, batata harralla eli mausteperunoilla ja marinoidulla punasipulilla.

Juomasuositus

Pääruoan mausteisuuteen istuu vivahteikas ja kehittynyt punaviini LibanonistaKreikasta tai Israelista.

Myös mehevät ja hilloiset, mausteiset punaviinit Portugalista ovat hyvä valinta lampaankyljyksille.

Oluista hedelmäiset ja melko voimakkaasti humaloidut alet tukevat pääruoan mausteista makumaailmaa.

Valmistusaineet

Grillatut lampaankyljykset 

  • 8–12 lampaankyljystä

Kuivamarinadi

  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi

  • 1 rkl juustokuminaa

  • 2 tl jauhettua korianteria

  • 1 tl kanelia

  • 0,5 tl jauhettua muskottia

  • 1 tl gourmetsuolaa

  • 0,5 tl mustapippuria myllystä

  • Paistamiseen oliiviöljyä

Batata harra eli mausteiset perunat

  • 8 keitettyä kiinteää perunaa

  • 1 pienehkö keltasipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1,5 dl oliiviöljyä

  • 0,25 tl cayennepippuria

  • 0,25–0,5 tl jauhettua korianteria

  • 0,25 tl mustapippuria myllystä

  • 1 tl suolaa

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 1 dl hienonnettua, tuoretta korianteria

Tarjoiluun: valkosipulilla maustettua majoneesia 

Marinoidut punasipulit

  • 2 pientä punasipulia

  • 0,75 dl punaviinietikkaa

  • 1 rkl sokeria

  • 0,5 tl gourmetsuolaa 

  • 0,75 dl öljyä 

Valmistusohjeet
  1. Sekoita marinadia varten mausteet keskenään. Pyyhkäise lampaankyljykset talouspaperilla kuivaksi. Hiero mausteseos kyljyksiin. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin ajan.

  2. Sivele kyljyksille hieman öljyä. Paista kyljyksiä pari minuuttia per puoli grillissä, parilapannulla tai paistinpannulla. Jos paistat kyljyksiä isolle joukolle ihmisiä, niin paista ne 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Peitä paistetut kyljykset foliolla ja anna lihan tasaantua n. 15 minuuttia.

  3. Tarjoa batata harra -perunoiden ja marinoidun sipulin kanssa.

Vinkki: Samalla reseptillä voi myös paistaa lampaankareeta. Paista kareeseen kaunis väri pannulla öljyssä. Nosta liha 175-asteiseen uuniin ja jatka paistamista noin 20 min. Parhaan lopputuloksen saat käyttämällä lihalämpömittaria. Liha on kauniin roseeta sisältä, kun mittari osoittaa 58 astetta.

Batata harra eli mausteiset perunat

  1. Kuutioi tai viipaloi perunat ja laita ne hetkeksi sivuun.

  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota niitä keskilämmöllä öljyssä muutama minuutti. Lisää mausteet ja paista niitä käännellen hetki.

  3. Lisää perunat ja paista, kunnes ne saavat rapean pinnan. Mausta seos sitruunamehulla ja korianterisilpulla.

Marinoidut punasipulit

  1. Kuori ja leikkaa punasipuli hyvin ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kulhoon. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri ja suola. Kaada kuuma liemi sipulien päälle. Anna maustua noin 5 minuuttia. 

  2. Lisää joukkoon öljy. Marinoi sipulia n. puoli tuntia. Se poistaa sipulin kirpeyttä.

Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Reetta Pasanen