-
Sekoita marinadia varten mausteet keskenään. Pyyhkäise lampaankyljykset talouspaperilla kuivaksi. Hiero mausteseos kyljyksiin. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin ajan.
-
Sivele kyljyksille hieman öljyä. Paista kyljyksiä pari minuuttia per puoli grillissä, parilapannulla tai paistinpannulla. Jos paistat kyljyksiä isolle joukolle ihmisiä, niin paista ne 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Peitä paistetut kyljykset foliolla ja anna lihan tasaantua n. 15 minuuttia.
-
Tarjoa batata harra -perunoiden ja marinoidun sipulin kanssa.
Vinkki: Samalla reseptillä voi myös paistaa lampaankareeta. Paista kareeseen kaunis väri pannulla öljyssä. Nosta liha 175-asteiseen uuniin ja jatka paistamista noin 20 min. Parhaan lopputuloksen saat käyttämällä lihalämpömittaria. Liha on kauniin roseeta sisältä, kun mittari osoittaa 58 astetta.
Batata harra eli mausteiset perunat
-
Kuutioi tai viipaloi perunat ja laita ne hetkeksi sivuun.
-
Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota niitä keskilämmöllä öljyssä muutama minuutti. Lisää mausteet ja paista niitä käännellen hetki.
-
Lisää perunat ja paista, kunnes ne saavat rapean pinnan. Mausta seos sitruunamehulla ja korianterisilpulla.
Marinoidut punasipulit
-
Kuori ja leikkaa punasipuli hyvin ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kulhoon. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri ja suola. Kaada kuuma liemi sipulien päälle. Anna maustua noin 5 minuuttia.
-
Lisää joukkoon öljy. Marinoi sipulia n. puoli tuntia. Se poistaa sipulin kirpeyttä.
Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Reetta Pasanen