Takaisin
Resepti

Hernepyree

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Hernepyree

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
10 min
4 henkilöä
10 min
4 henkilöä

Kauniin vihreä hernepyree piristää kokonaisuutta.

Valmistusaineet
  • 300 g pakasteherneitä 


  • 1 pieni salottisipuli

  • 1 valkosipulinkynsi 


  • 1 rkl voita 


  • noin 0,5 dl kuohukermaa 


  • 2 tl sitruunamehua 


  • sormisuolaa, mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Keitä herneitä 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla voissa kypsäksi.
  3. Kaada keitinvesi pois herneistä. Laita herneet kulhoon sipulin ja kerman kanssa. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Reetta Pasanen