Takaisin
Resepti

Hernepyree

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Hernepyree

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Kauniin vihreä hernepyree sopii loistavasti tarjottavaksi vaikka haukipullien tai kuharullien kaverina. 

Valmistusaineet
  • 300 g pakasteherneitä

  • 1 pieni salottisipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 rkl voita

  • noin 0,5 dl kuohukermaa (laktoositon)

  • 2 tl sitruunamehua

  • sormisuolaa, mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Keitä herneitä 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla voissa kypsäksi.
  3. Kaada keitinvesi pois herneistä. Laita herneet kulhoon sipulin ja kerman kanssa. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Reetta Pasanen