Rustiikit haukipullat

Pelkäätkö haukea sen ruotoisuuden takia? Tee siitä mutkattomia pullia.

Haukipullat maistuvat erityisen hyviltä voisen hollandaise-kastikkeen kanssa. Krossiperunat ja hernepyree sopivat sekä haukipullien että kuharullien lisukkeeksi.

Valmistusaineet

  • 600 g haukifilettä

  • 1 dl kuohukermaa

  • 2 kananmunaa

  • 2 tl sitruunamehua

  • 2 tl raastettua sitruunankuorta

  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä

  • 1 tl suolaa

  • muutama kierros valkopippuria myllystä

Paistamiseen

  • voi-öljyseosta

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kala paloiksi. Hienonna tehosekoittimessa tai yleiskoneessa tai pyydä kauppiasta jauhamaan kala valmiiksi.
  2. Sekoita massaan kerma, munat, sitruunamehu, kuoriraaste ja yrttisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota taikinasta lusikalla palleroita (massa on löysähköä, joten siitä on vaikea saada pyöreitä pullia).
  3. Paista pannulla voi-öljyseoksessa noin 4 minuuttia tai kunnes pallot ovat kypsiä ja kauniin kullanruskeita. Tarjoa haukipullat hollandaisen ja paistetun pinaatin kanssa.
Juomasuositus
Rustiikit haukipullat

Pinaatti, uppomuna ja kastike vaativat viiniltä runsasta hedelmäisyyttä, raikasta hapokkuutta ja aavistuksen makeutta. Pirteät ja hedelmäiset puolikuivat rieslingitpinot gris’t tai niiden sekoitukset toimivat eivätkä peitä haukipullien herkullista mietoa makua.

Raikkaat ja maltaiset lagerit tai rapsakat pilsit ovat oluen ystävän valinta.