Takaisin
Resepti

Rustiikit haukipullat

Gluteeniton
Laktoositon

Rustiikit haukipullat

Gluteeniton
Laktoositon
30 min
4 henkilöä
30 min
4 henkilöä

Pelkäätkö haukea sen ruotoisuuden takia? Tee siitä mutkattomia haukipullia.

Juomasuositus

Pinaatti, uppomuna ja kastike vaativat viiniltä runsasta hedelmäisyyttä, raikasta hapokkuutta ja aavistuksen makeutta. Yrttiset vinho verdet Portugalista sekä pirteät ja hedelmäiset puolikuivat rieslingit ja pinot gris’t tai niiden sekoitukset toimivat eivätkä peitä haukipullien herkullista mietoa makua.

Raikkaat ja maltaiset lagerit tai rapsakat pilsit ovat oluen ystävän valinta.

Valmistusaineet
  • 600 g haukifilettä

  • 1 dl kuohukermaa

  • 2 kananmunaa

  • 2 tl sitruunamehua

  • 2 tl raastettua sitruunankuorta

  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä

  • 1 tl suolaa

  • muutama kierros valkopippuria myllystä

Paistamiseen

  • voi-öljyseosta

Valmistusohjeet
  1. Leikkaa kala paloiksi. Hienonna tehosekoittimessa tai yleiskoneessa tai pyydä kauppiasta jauhamaan kala valmiiksi.
  2. Sekoita massaan kerma, munat, sitruunamehu, kuoriraaste ja yrttisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota taikinasta lusikalla palleroita (massa on löysähköä, joten siitä on vaikea saada pyöreitä pullia).
  3. Paista pannulla voi-öljyseoksessa noin 4 minuuttia tai kunnes pallot ovat kypsiä ja kauniin kullanruskeita. Tarjoa haukipullat hollandaisen ja paistetun pinaatin kanssa.