When Tomato Met Basil

Mocktailit sopivat hyvin alkumaljoiksi tai seurustelujuomiksi, mutta niitä voi nauttia myös läpi aterian. 

Helsinkiläinen Mika Räisäsen mocktail onkin sommiteltu rapujuhlien ruokajuomaksi, mutta sopii toki muihinkin juhliin. Mocktailin ja rapujen makumaailma kohtaa umamin kautta.

When Tomat Met Basil on moniulotteinen mocktail. Sen voi nimittäin pidentää joko alkoholittomalla kuohuviinillä tai alkoholittomalla lageroluella, kunkin vieraan maun mukaan.

Valmistusaineet

  • 8–10 minitomaattia
  • 6 basilikanlehteä
  • 1 tl etikkaa
  • 2 tl sokeria
  • tiraus sitruunamehua
  • alkoholitonta kuohuviiniä TAI alkoholitonta lagerolutta
  • jäämurskaa

Koristeluun

  • minitomaattia
  • basilikaa

Valmistusohjeet

  1. Pane tomaatit ja basilikanlehdet matalaan on the rocks -lasiin.
  2. Mittaa päälle etikka sekä sokeri ja purista sekaan tiraus sitruunamehua.
  3. Murskaa aineet lasin pohjalle.
  4. Täytä lasi jäämurskalla.
  5. Pidennä oluella tai kuohuviinillä.
  6. Koristele lopuksi tomaatilla ja basilikalla.