Takaisin
Resepti

Ankkaa hyvälle pinot’lle

Gluteeniton
Laktoositon

Ankkaa hyvälle pinot’lle

Gluteeniton
Laktoositon
40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Tyylikäs kumppani pinot noirille on ankanrinta, joka on mainettaan mutkattomampi valmistaa.

Juomasuositus

Uuden maailman pinot noirit ovat trendikkäitä lahjaviinejä. Uuden-Seelannin pinot sopii erinomaisesti linturuokien kanssa tarjoiltavaksi. 

Valmistusaineet
  • 800 g nahallista ankanrintaa

  • suolaa

  • mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Laita ankanrinnat ja nahkapuoli alaspäin kylmälle pannulle. Paista keskilämmöllä, kunnes rasva on sulanut noin puoleen ja pinta saanut kauniin värin. Käännä rinnat ja paista toiselle puolelle kaunis väri. Suolaa ja pippuroi.

  2. Laita ankanrinnat uunivuokaan. Työnnä lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan.

  3. Jatka paistamista 150-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on noin 58 astetta. Tällöin liha on kauniin vaaleanpunaista sisältä.

  4. Ota liha pois uunista, mutta älä kaada rasvaa pois: sitä tarvitaan 3 rkl juuresten paistamiseen. Voit halutessasi siivilöidä rasvan.

  5. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä n. 10 minuuttia. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.

  6. Valmista ankalle kirsikkakastike.

  7. Tarjoa kirsikkakastikkeen, ankanrasvassa paistettujen juuresten ja keitettyjen vihreiden papujen kanssa.


Katso kirsikkakastikkeen ja paistettujen juuresten ohjeet täältä:

Kirsikkakastike ankalle
Ankanrasvassa paistetut juurekset