Kirsikkakastike ankalle

Valmista paistetun ankanrinnan lisäkkeeksi viekoitteleva kirsikkakastike.

Valmistusaineet

  • 1 salottisipuli
  • 16 tuoretta kirsikkaa
  • 1 + 3 rkl voita
  • 2 dl kanalientä
  • 0,75 dl punaviiniä
  • 2 rkl sileää kirsikkahilloa
  • 0,5 tl mustapippuria myllystä
  • (maissitärkkelystä)

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Puolita kirsikat ja poista kivet.

  2. Kuullota sipuli ruokalusikallisessa voita kypsäksi. Varo, ettei sipuli pala. Lisää kirsikat, kanaliemi, viini ja hillo. Kiehauta seos ja anna porista sekoitellen n. 5 minuuttia. Mausta pippurilla ja 3 ruokalusikallisella voita.

  3. Jos haluat kastikkeesta paksumpaa, voit saostaa sen halutessasi maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan.


Vinkki: Voit halutessasi korvata kirsikkakastikkeessa punaviinin portviinillä. Se antaa kastikkeeseen hieman lisää makeutta. Kirsikkahillon voi myös korvata juoksevalla hunajalla.

Katso paistetun ankanrinnan ja juuresten reseptit täältä:

Ankkaa hyvälle pinot'lle
Ankanrasvassa paistetut juurekset