Nektariini-bresaolasalaatti

Tämä raikas salaatti sopii niin buffetpöytään kuin brunssillekin.

Valmistusaineet

  • 4 nektariinia, persikkaa tai aprikoosia

  • 8 dl vihersalaattisekoitusta

  • 150 g bresaolaa (eli ilmakuivattua, suolattua härkää) tai parmankinkkua

  • 200 g taleggiota, mozzarellaa tai muuta mehevää juustoa

  • 3 rkl paahdettua, rouhittua pähkinää tai pinjansiemeniä

Elegantti sinappikastike:

  • 1 tl makeahkoa sinappia

  • 1 tl juoksevaa hunajaa

  • 1 rkl valkoviinietikkaa

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 1 tl sormisuolaa

  • 0,5 tl valkopippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin kastike. Sekoita sinappi, hunaja ja etikka tasaiseksi. Lisää öljy ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Halkaise tai lohko nektariinit. Paista niihin grillissä tai parilapannulla kauniit parilaraidat.

  3. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Sekoita joukkoon puolet salaattikastikkeesta. Laita tarjoiluvadille. Nosta päälle nektariinit, kinkkuviipaleet ja paloiteltu juusto. Viimeistele pähkinöillä tai pinjansiemenillä ja lopulla kastikkeella.

Juomasuositus
Nektariini-bresaolasalaatti

Tämä italialaishenkinen salaatti kukoistaa pirteiden ja hedelmäisten valkoviinien kanssa. Valitse sitruksinen ja kevyen pähkinäinen viini Pinot Grigio -rypäleestä Italian pohjoisosista tai kokeile tämän makutyypin vähemmän tunnettuja rypäleitä: Cortese, Arneis tai Verdicchio.