Ruokaisa salaatti syntyy helposti nektariineista ja vuohenjuustosta. Rapsakkuutta ja purutuntumaa saat cashewpähkinöistä ja raikkautta salaattiin tuo tuore minttu.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Tämä raikas salaatti sopii niin buffetpöytään kuin brunssillekin.
Tämä italialaishenkinen salaatti kukoistaa pirteiden ja hedelmäisten valkoviinien kanssa. Valitse sitruksinen ja kevyen pähkinäinen viini Pinot Grigio -rypäleestä Italian pohjoisosista tai kokeile tämän makutyypin vähemmän tunnettuja rypäleitä: Cortese, Arneis tai Verdicchio.
4 nektariinia, persikkaa tai aprikoosia
8 dl vihersalaattisekoitusta
150 g bresaolaa (eli ilmakuivattua, suolattua härkää) tai parmankinkkua
200 g taleggiota, mozzarellaa tai muuta mehevää juustoa
3 rkl paahdettua, rouhittua pähkinää tai pinjansiemeniä
Elegantti sinappikastike:
1 tl makeahkoa sinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
1 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
0,5 tl valkopippuria myllystä
Tee ensin kastike. Sekoita sinappi, hunaja ja etikka tasaiseksi. Lisää öljy ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Halkaise tai lohko nektariinit. Paista niihin grillissä tai parilapannulla kauniit parilaraidat.
Huuhtele ja kuivaa salaatti. Sekoita joukkoon puolet salaattikastikkeesta. Laita tarjoiluvadille. Nosta päälle nektariinit, kinkkuviipaleet ja paloiteltu juusto. Viimeistele pähkinöillä tai pinjansiemenillä ja lopulla kastikkeella.