Takaisin
Resepti

Pyöreä britakakku eli Paksu-Brita

Kasvisruokavalio

Pyöreä britakakku eli Paksu-Brita

Kasvisruokavalio
50 min
12 henkilöä
50 min
12 henkilöä

Paksu-Brita haastaa perinteisen britakakun. Kakkupohjien väliin asetellaan kuohkeaa kermavaahtoa, mansikoita ja kirpeänmakeaa lemon curdia eli sitruunatahnaa. Päälle vielä mansikoita ja trendikkäitä macaron-leivoksia, niin takuuvarma hittileivonnainen on valmis.

Juomasuositus

Makea muskattikuohuviini Italiasta tai Ranskasta on nappivalinta tälle herkulle: viinin sitruksiset ja kukkeat aromit kulkevat käsi kädessä kakun mansikkaisten ja lemon curdin aromien kanssa. Marengin ja kermavaahdon kuohkea rakenne toistuu kauniisti myös lasissa

Valmistusaineet

Kakkupohjat

  • 150 g voisulaa 

  • 4 keltuaista 

  • 1,5 dl sokeria 

  • 2 tl vaniljasokeria 

  • 2,5 dl vehnäjauhoja 

  • 2 tl leivinjauhetta 

  • 0,5 dl kuohukermaa

Marenkikerros

  • 4 valkuaista 

  • 2,5 dl sokeria

Väliin

Päälle

  • 100 g valkosuklaata 

Koristeluun

Valmistusohjeet
  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Tee marenki. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa tasaiseksi. Laita seos hetkeksi sivuun.

  3. Tee kakkupohja. Sulata voi ja anna sen jäähtyä sillä aikaa, kun valmistelet muut ainekset. Vatkaa keltuaiset ja sokerit. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos vuorotellen voisulan ja kerman kanssa keltuaisvaahtoon. 

  4. Pingota kahden irtopohjavuoan (halk n. 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokiin ja tasoita sen pinta lusikalla tasaiseksi.

  5. Nostele valkuaisvaahto varovasti vuokiin taikinan päälle.

  6. Paista uunin alatasolla n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota vuoista.

  7. Sulata paloiteltu suklaa varovasti. Valuta suklaata rennolla kädellä toisen kakun pinnalle ristiin rastiin. 

  8. Vaahdota kerma. Jos olet todella makeiden kakkujen ystävä, voit maustaa kerman vaniljasokerilla. Puhdista ja viipaloi mansikat. Nosta toinen kakku tarjoiluvadille. Laita väliin mansikoita, kermavaahtoa ja lemon curdia. Nosta valkosuklaalla koristeltu kakku päälle. Viimeistele kakku lopuilla mansikoilla ja halutessasi macaronseilla ja kukilla. Tarjoa loppu kermavaahto kulhossa kakun kanssa.