Ruokaisa salaatti syntyy helposti nektariineista ja vuohenjuustosta. Rapsakkuutta ja purutuntumaa saat cashewpähkinöistä ja raikkautta salaattiin tuo tuore minttu.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Krepit suolaisella täytteellä sopivat oivallisesti viikonloppubrunssille tai lounaaksi. Kreppejä täydentää lasissa ranskalainen siideri.
Nuoruutensa intoa puhkuvien Bordeaux'n alueellisten, kohtuuhintaisten punaviinien rakenne toimii hienosti kreppien täyteläisyyden ja vuohenjuuston hapokkuuden kanssa.
Voit maistaa niiden kanssa myös ranskalaista siideriä, jonka syvän kuulas omenaisuus tekee juomasta kreppien klassikkoparin.
Taikina
2 kananmunaa
3 dl kevytmaitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl sormisuolaa
2 rkl voisulaa
paistamiseen voita
Täyte
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
200 g sieniä (herkku- tai siitakesieniä, tatteja tai kantarelleja)
2 rkl oliiviöljyä
150 g tuoretta salaattipinaattia
1 pkt (150 g) pehmeää vuohenjuustoa
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Päälle
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
muutama tuore salaattipinaatinlehti
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon jauhot, suola ja voisula. Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi.
Esivalmistele täytteen ainekset: kuori ja hienonna sipulit sekä viipaloi sienet.
Käytä voita ja paista taikinasta pannulla (halk. noin 21 cm) ohuita lettuja. Taikinasta tulee 4 isoa tai 6–8 pienempää kreppiä. Pidä letut lämpiminä folion alla.
Kuullota sipulisilppu öljyssä. Lisää sienet ja paista ne kypsiksi. Lisää myös pinaatit ja paista hetki. Lusikoi vuohenjuusto pannulle ja anna sen sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Nosta täytettä lettujen keskelle. Taittele reunat osittain täytteen päälle siten, että letusta tulee neliön muotoinen. Viimeistele pinjansiemenillä ja halutessasi muutamalla salaattipinaatin lehdellä.