Takaisin
Resepti

Serranokinkku-pintxo

Serranokinkku-pintxo

10 min
8 henkilöä
10 min
8 henkilöä

Serranokinkulla kuorrutettu pintxo (esp. pincho) sopii yhdessä naposteltavaksi. Omenaviipale ja basilikapesto tuovat tapakseen raikkautta.

Juomasuositus

Baskimaasta kotoisin olevat pintxot aateloidaan paikallisella raikkaan hapokkaalla, jopa pirskahtelevalla valkoviinillä. Perinteisesti viini tarjoillaan jalattomista viinilaseista, joihin viini kaadetaan vauhdikkaasti korkealta.

Valmistusaineet
  • 8 viipaletta serranokinkkua 

  • 2 omenaa 

  • 3 rkl basilikapestoa 

  • (tuoretta basilikaa) 

Valmistusohjeet
  1. Leikkaa omenat lohkoiksi.  

  2. Levitä kinkku leikkuulaudalle, nosta omenaviipale ja 1 tl pestoa päälle. Kääri ruusukkeeksi.  

  3. Koristele halutessasi tuoreella basilikalla. 

Reseptistä tulee 8 kappaletta pintxoja. Tarjoa alku- tai napostelupalaksi mielellään vähintään 3 pintxoa ruokailijaa kohden. Serranokinkku-pintxon kanssa sopivat mainiosti esimerkiksi peruna- ja manchego-pintxot.

Resepti Mika Rampa, kuva Kristiina Kurronen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström