Spritzin visuaalinen näyttävyys viehättää
Drinkki syntyy kolmesta raaka-aineesta: katkerosta tai likööristä, prosecco-kuohuviinistä ja soodavedestä. Vapautta drinkin tekijälle tuo spritzin muokkailtavuus: vain mielikuvitus on rajana! Kevyen spritzistä tekee sen matala alkoholipitoisuus, ja juoma maistuu hyvältä myös täysin alkoholittomana mocktailina.
Luontaiset aromit ovat juomamaailmassa trendikkäitä ja nousussa. Kuluttajat suosivat aitoja, mutta myös erilaisia makuja. Appelsiinin ja limetin maut ovat spritzeistä nauttiville jo tuttuja, nyt mukaan juomiin on vahvasti tulossa verigreipin maku sekä ravintolamaailmasta tuttu yuzu-sitrus. Trooppisista, jopa imelänmakuisista hedelmistä ollaan siirtymässä raikkaisiin makuihin. Lisämakua juomaan tuovat yrtit, kuten minttu, timjami ja rosmariini.
Näyttävyys ja visuaalisuus ovat myös vahvoja ajureita spritz-trendissä. Sen lisäksi että ne maistuvat hyvältä, ne näyttävät herkulliselta lasissa.
Teksti: Marjo Tiirikka