Mausteita juomiin

Sekä mietoja että väkeviä juomia on nyt trendikästä maustaa. Se on helppo ja hauska tapa tuoda uusia sävyjä juomiin.

Maustetuista miedoista juomista suositut kuohuviinit saavat lisämakua etenkin sitruksista, yrteistä tai näiden yhdistelmistä. Tällä ikään kuin hälvennetään cocktailin ja kuohuviinin rajaa.  

Myös punaviinejä maustetaan esimerkiksi kahvilla tai suklaauutteilla. Niitä voidaan maustaa myös vanhoissa viski- tai rommitynnyreissä. Valko- ja roseeviinit puolestaan saavat uuden säväyksen hedelmistä, marjoista tai kukkaismauista.    

Maustetuista väkevistä juomista rommi on tehnyt uutta tulemista jo jonkin aikaa. Makumaailmaan haetaan syvyyttä ja mielenkiintoa leivonnasta tutuilla mausteilla sekä pehmeällä ja makealla hedelmäisyydellä. Rommille sopiva trooppinen mielikuva syntyy vaikkapa ananaksen tai kookoksen maulla. 

Asiantuntija: Alkon tuoteviestintäpäällikkö Anri Lindström
Teksti: Marjo Tiirikka