Boolit ja boolilaskuri

Booli on vaivaton ja kätevä juhlajuoma, sillä se on helppo valmistaa suurellekin joukolle, ja vieraat hoitavat tarjoilun itse. Boolilaskuri auttaa laskemaan boolin määrän ja alkoholipitoisuuden. Se helpottaa myös kulutuksen arviointia.

Boolilaskuri

Boolilaskuri on näppärä apulainen suunnitellessa illanistujaisten ja juhlien juomavalikoimaa. Laskurin avulla voit arvioida ennakolta boolin alkoholipitoisuuden, kunhan tiedät käytettävien ainesosien määrän ja alkoholiprosentit. Boolilaskuri antaa varsin reilun tuloksen, ja suunnittelussa on hyvä huomioida myös muut tarjolla olevat juomat. Käyttämättömien ainesosien kohdalle voit jättää tyhjän ruudun.

Laske boolin määrä ja alkoholipitoisuus

Litra
%
Määrä
Alkoholipitoisuus

Arvioi kulutus

 
Boolia tarvitaan

Vinkit boolin suunnitteluun

Booli pysyy vuodesta toiseen juhlien juomatarjoilujen kestosuosikkina. Perinteisen ohella tarjottu alkoholiton booli on ystävällinen ele fiksulta juhlanjärjestäjältä.

Viilennä kaikki booliin käytettävät juomat hyvissä ajoin. Hiilihappoiset juomat, kuten kuohuviinisiideri ja virvoitusjuomat, lisätään booliin vasta juuri ennen tarjoilua.

Jäähdytä booli suurikokoisella jääkimpaleella, sillä se sulaa hitaammin kuin pienet jääpalat. Pakasta jääkimpale esimerkiksi pakastusrasiassa tai näyttävästi koristeellisen muotoisessa kakkuvuoassa. Jääkimpaleen sisään voit jäädyttää koristeeksi marjoja, kukkia tai lehtiä.

Muista myös booliin ja juhlan henkeen sopivat koristeet. Koristeiksi sopivat esimerkiksi marjat, hedelmät, kukat ja lehdet.

Boolin seurana voit tarjota myös jotain pikkunaposteltavaa, kuten cocktailpaloja, pieniä voileipiä, pähkinöitä ja oliiveja.

Kannattaa muistaa myös alkoholiton vaihtoehto. Se syntyy esimerkiksi mehuistavirvoitusjuomista ja makusiirapeista.

Boolit