Korea

Korean keittiötä leimaa runsas mausteiden käyttö. Maan ruoassa maistuvat vahvasti esimerkiksi chili, inkivääri, valkosipuli, soijakastike ja seesamöljy.

Korealaisessa ruoassa yhdistyvät erilaiset maut. Pöydässä on yleensä useita ruokalajeja, joissa maistuvat niin suolaisuus, makeus, happamuus, karvaus kuin tulisuus.

Juomasuositus
Korea

Mausteisen ruoan vastapainoksi sopii raikas olut, esimerkiksi lager.

Viiniksi sopivat vastaavan kevyet ja raikkaat pirteät ja hedelmäiset valkoviinit, mutta voit harkita myös vivahteikas ja ryhdikäs -makutyypin valkoviinejä. Etenkin makutyyppien puolikuivat viinit ovat hyviä vaihtoehtoja, sillä pieni sokerimäärä pyöristää ruoan tulisuutta. Valitse esimerkiksi puolikuiva riesling.

Hyviä rypälevaihtoehtoja ovat myös yrttinen Sauvignon Blanc ja kevyen mausteinen Pinot Gris.

Punaviineistä sopivat etenkin hedelmäiset ja melko kevyet marjaisa ja raikas -makutyypin viinit. Valitse esimerkiksi Pinot Noir- tai Gamay-lajikkeen viini. 

Kimchi on korealaista hapatettua ja voimakkaasti maustettua kiinankaalia, jonka reseptit vaihtelevat paljon. Sitä syödään lisukkeena lähes kaikilla korealaisilla aterioilla, ja kimchiä voi käyttää myös ruoanlaitossa, vaikka hampurilaisen välissä.

Bulgogi on korealaista marinoitua ja grillattua naudanlihaa. Sen kanssa sopii esimerkiksi mehevä ja hilloinen punaviini, joka on tehty vaikka Shiraz- tai Zinfandel-lajikkeesta.

Bo ssäm on salaatinlehteen käärittyä porsaanlihaa. Ota sen seuraksi vaikka puolikuiva riesling.