Suklaa

Suklaa on jo sellaisenaan mainio jälkiruoka, minkä lisäksi se on raaka-aine monissa klassisissa jälkiruokaherkuissa. Tumman suklaan maku on sen verran voimakas, että lasiin kannattaa valita täyteläinen juoma.

Miksi suklaa on haastava yhdistää juomaan? Koska kaakaopitoisuus vaihtelee eri suklaissa. Suklaa vaatii seurakseen sokeria ja runsaammin alkoholia.

Juomasuositus
Suklaa

Tumman suklaan kanssa sopivat ennen kaikkea väkevöidyt viinit, joissa on sen makuun sopivaa runsautta. Valitse esimerkiksi portviini, makea madeira tai banyuls. Myös väkevöity moscatel- tai muscatviini toimii yleensä hyvin.

Suklaalle löytyy myös hyviä olutkumppaneita. Tumma suklaa muodostaa mainion liiton tummien stoutin ja porterin kanssa.

Suklaamoussen täyteläiseen makuun sopii esimerkiksi portviini, banyuls tai recioto della valpolicella. Myös väkevöity moscatel- tai muscatviini on toimiva valinta, samoin makea sherry

Suklaafondant viihtyy mainiosti esimerkiksi portviinin, makean madeiran tai banyulsin kanssa.

Mutakakku eli mudcake sopii erityisen hyvin stoutin ja porterin seuraan, mutta voit harkita myös yllä mainittuja viinejä.

Valkosuklaa on maultaan tummaa kevyempää, joten sen kanssa toimivat hyvin miedot jälkiruokaviinit. Samoin väkevöity moscatel- tai muscatviini on oiva valinta.