Raclette

Raclette on illanistujaisruoka, jota nautitaan Alpeilla niin Sveitsissä, Ranskassa kuin Itävallassakin. Ennen raclettejuusto sai sulaa takkatulen loimussa, mutta nykyisin ruoanlaitto tapahtuu pöydässä pienissä raclettepannuissa. Lisänä tarjotaan esimerkiksi kasviksia, perunaa, etikkasäilykkeitä, kinkkua ja leipää. Rasvainen juustoruoka kaipaa parikseen raikasta juomaa.

Juomasuositus
Juomasuositus
Raclette tykötarpeineen viihtyy raikkaan valkoviinin kanssa, valitse esimerkiksi vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini. Lasiin käy vaikka makutyypin riesling tai vaihtoehtoisesti Grüner Veltliner -lajikkeen valkoviini.  Alppitunnelmaan sopii tietysti myös sveitsiläinen valkoviini.

Jos haluat punaviinin, kevyehkö marjaisa ja raikas on varmin valinta. Jos pöydässä paistetaan juuston pariksi myös lihaa, voit harkita laseihin myös mehevää ja hilloista punaviiniä esimerkiksi Italiasta. 

Olutlasiin sopii vastaavan kevyt ja raikasarominen juoma, valitse esimerkiksi pils tai vehnäolut.