Sinihomejuustot

Sinihomejuustot ovat kaikista voimakkaimman makuisia juustoja, jotka ovat siksi juomavalinnan kannalta haasteellisia. Parhaiten tehtävästä suoriutuu makea viini tai täyteläinen olut.

Juomasuositus
Juomasuositus
Vahva ja suolainen sinihomejuusto kaipaa vastaparikseen makeaa viiniä. Makea jälkiruokaviini on siksi klassinen valinta. Samoin portviini toimii hyvin.

Punaviineistä sinihomejuuston kanssa pärjäävät esimerkiksi rotevat ja voimakkaat. Voit valita myös vaikka tuhdin amaronen tai châteauneuf-du-papen.

Oluista valinta voi kohdistua aleen, esimerkiksi india pale ale toimii hyvin. Myös stoutia ja porteria tai erikoisuuksista trappistia kannattaa harkita.

Bleu d'Auvergne on ranskalainen sinihomejuusto. Lasiin sopii esimerkiksi ranskalainen jälkiruokaviini.

Bleu de Bresse on täyteläinen valko-sinihomejuusto. Sen kanssa sopii myös kuiva viini, esimerkiksi pinot noir tai vivahteikas ja ryhdikäs chardonnay.

Edelpilz on saksalainen, maultaan voimakas sinihomejuusto, jonka pariksi sopii makea jälkiruokaviini. 

Gorgonzola on italialainen hyvin pehmeä sinihomejuusto. Amarone sopii sen seuraan erityisen hyvin, mutta voit harkita myös muita täyteläisiä italialaisia punaviinejä. Myös väkevöity ja makea marsala on mielenkiintoinen vaihtoehto.

Roquefort on ranskalainen sinihomejuustojen klassikko, jonka maku on hyvin voimakas. Sen kanssa toimii makea jälkiruokaviini, perinteisesti sauternes. Myös esimerkiksi trockenbeerenauslese sopii hyvin.

Saint-agur on ranskalainen pehmeä sinihomejuusto, jonka maku on roquefortia miedompi. Se yhdistyy siksi helpommin viineihin, joten voit harkita myös esimerkiksi vivahteikasta ja kehittynyttä punaviiniä.

Stilton on englantilainen puolipehmeä sinihomejuusto. Portviini on sen klassikkokumppani, mutta voit tarjota yllätyksellisesti myös englantilaista siideriä. Oluista perinteinen valinta on vahva barley wine.