Valkohomejuustot

Valkohomejuustojen maku on kypsänä voimakkaampi kuin muilla pehmeillä lehmänmaitojuustoilla. Juomat saavat kuitenkin olla kevyempiä kuin esimerkiksi sinihomejuustoille valittavat.

Juomasuositus
Juomasuositus
Valkohomejuustojen pariksi sopivat punaviineistä etenkin kevyehköt ja sopivan hapokkaat marjaisat ja raikkaat. Pinot Noir on klassinen rypälevalinta.

Valkoviineistä voit valita esimerkiksi vivahteikkaan ja ryhdikkään. Ota lasiin vaikka makutyypin chardonnay tai riesling.

Voit nauttia valkohomejuuston kanssa myös esimerkiksi vehnäolutta, aromikasta alea tai vaikka kirsikkaista kriekolutta.

Brie on ranskalainen pehmeä valkohomejuusto, jonka maku on kypsänä voimakas. Tarjoa sen kanssa esimerkiksi pinot noiria tai beaujolais'ta.

Camembert on ranskalainen pehmeä valkohomejuusto, jonka maku on kermaisen täyteläinen ja pähkinäinen. Sen kanssa sopivat myös tukevammat punaviinit, kokeile esimerkiksi Bordeaux'n punaviiniä. Myös ranskalainen siideri ja vehnäolut ovat harkitsemisen arvoisia.

Neufchâtel on ranskalainen pehmeä ja melko miedonmakuinen valkohomejuusto. Sen seuraan sopii esimerkiksi beaujolais tai ranskalainen siideri.

Saint-albray on ranskalainen pehmeä valkohomejuusto, jonka maku on huomattavasti kevyempi kuin esimerkiksi camembertin. Tarjoa sen kanssa vaikka vivahteikasta ja ryhdikästä sauvignon blancia.