Vuohenjuustot

Vuohenmaidosta valmistettujen juustojen maku on yleensä raikas ja hapokas. Ne viihtyvät siksi parhaiten valkoviinien sekä vaaleiden oluiden kuten vehnäoluen kanssa.

Juomasuositus
Juomasuositus
Vuohenmaidosta valmistettujen juustojen pariksi käyvät etenkin vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinit. Klassisin valinta on Sauvignon Blanc -rypäleestä tehty makutyypin viini, jonka aromimaailma ja hapokkuus sopii vuohenjuustolle erinomaisesti.

Punaviinit eivät ole aivan kotonaan näiden juustojen kanssa, mutta voit halutessasi kokeilla marjaisaa ja raikasta punaviiniä.

Oluista etenkin vehnäolut muodostaa hienon parin vuohenjuuston kanssa.

Chèvre tarkoittaa ranskaksi vuohta. Sitä käytetään yleisnimenä lukemattomille vuohenmaitojuustoille, etenkin Ranskassa valmistetuille. Ranskalaisten vuohenjuustojen klassikkopari on Loiren alueen sauvignon blanc, mutta myös esimerkiksi vivahteikas ja ryhdikäs riesling toimii hyvin.

Feta on kreikkalainen, mureneva vuohenmaitojuusto, jota valmistetaan myös lehmänmaidosta. Siitä valmistetun salaatin kanssa toimii kevyt ja raikas juoma eli esimerkiksi pirteä ja hedelmäinen valkoviini. Halutessasi voit tietysti valita kreikkalaisen valkoviinin.

Halloumi on kyproslainen juusto, jota tehdään vuohen-, lampaan- ja lehmänmaidosta. Maku on happaman suolainen. Halloumi sopii hyvin grillattavaksi ja esimerkiksi salaatteihin. Lasiin käy pirteä ja hedelmäinen valkoviini tai kreikkalainen valkoviini. Grillattujen halloumivartaiden pariksi voit harkita myös  mehevää ja hilloista punaviiniä.