
Lahna
Lahna on leveä ja litteä, maukaslihainen kala. Sitä ja sen sukulaisia tapaa monissa Euroopan ja Aasian vesissä. Ruoaksi valmistettavan lahnan kannattaa olla melko isokokoinen, sillä muuten se on turhan ruotoinen muuhun käyttöön kuin jauhettavaksi. Parhaimmillaan lahna on uunikalana tai savustettuna.
Kuva:123RF
Juomasuositus
Juomasuositus
Lahnan toimivimmat viinikumppanit ovat vivahteikkaita ja ryhdikkäitä valkoviinejä, joissa on maukkaan kalaan seuraan sopivaa aromikkuutta ja raikastavaa hapokkuutta. Valitse vaikka makutyypin chardonnay tai riesling.
Oluista lahnan seuraan sopivat erityisesti vaaleat, raikkaat ja melko kevyet lager, pils ja vehnäolut.
Oluista lahnan seuraan sopivat erityisesti vaaleat, raikkaat ja melko kevyet lager, pils ja vehnäolut.