Makrilli

Makrilli on maukas, rasvainen kala, jota syödään etenkin Välimeren maissa. Suomessa sitä saa yleisimmin savustettuna.

Kuva:123RF

Juomasuositus
Juomasuositus
Tuoreen keitetyn tai paistetun makrillin pariksi käy etenkin vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini, jonka täyteläisyysaste ja raikastavat hapot sopivat maukkaan rasvaisen kalan seuraan. Valitse vaikka vivahteikas ja ryhdikäs chardonnay. Jos haluat astetta kevyemmän viinin, myös pirteä ja hedelmäinen chardonnay on oiva vaihtoehto.

Savumakrillin kanssa toimii parhaiten olut, valitse esimerkiksi pils tai tumma lager. Niissä on savuaromin seuraan riittävää aromikkuutta.

Jos haluat, voit harkita savustetun makrillin kanssa myös raikasta ja hedelmäistä valkoviiniä. Ota esimerkiksi vinho verde, soave tai miksei kreikkalaisittain vaikka retsina, jos pidät sen pihkaisesta mausta.