
Muikku
Muikku on pieni mutta maukas lohensukuinen kala. Se sopii paistettavaksi, keitettäväksi ja muhennoksiin. Muikut voi myös suolata, savustaa tai friteerata. Lasiin sopii kokonaisuutta raikastava juoma.
Juomasuositus
Juomasuositus
Paistamalla tai friteeraamalla valmistettujen muikkujen seuraan sopii vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini, joka toimii rasvaisen kalan raikastavana vastaparina. Valitse vaikka makutyypin sauvignon blanc tai riesling.
Myös vaalea ja raikas olut on mainio valinta, ota esimerkiksi lager tai pils.
Samat oluet ovat parhaat kumppanit suolatuille ja maustekastikkeessa tarjotuille muikuille. Jos valitset viinin, sokerin pyöristämä puolikuiva riesling on toimiva vaihtoehto. Hento makeus taittaa niin suolaisuutta kuin maustekastikkeiden etikkaisuutta.
Myös vaalea ja raikas olut on mainio valinta, ota esimerkiksi lager tai pils.
Samat oluet ovat parhaat kumppanit suolatuille ja maustekastikkeessa tarjotuille muikuille. Jos valitset viinin, sokerin pyöristämä puolikuiva riesling on toimiva vaihtoehto. Hento makeus taittaa niin suolaisuutta kuin maustekastikkeiden etikkaisuutta.