Silakat

Silakat voi tarjota monella tapaa. Perinteiset silakkaruoat viihtyvät ennen kaikkea vaalean ja raikkaan oluen kanssa. Etenkin etikkaisessa mausteliemessä marinoidut kalat ovat viinin kannalta hankalia ruokalajeja.

Juomasuositus
Juomasuositus
Mausteliemessä tarjottavat kylmät silakat viihtyvät parhaiten vaalean, raikkaan ja melko kevyen oluen seurassa. Valitse lager tai pils

Jos haluat tarjota viiniä, valitse pirteä ja hedelmäinen valkoviini, jonka hedelmäinen raikkaus kestää mausteliemien makuja. Parhaiten yhdistelmä toimii, kun viinissä on hieman jäännössokeria, joten puolikuiva riesling on oiva valinta.

Graavisilakka ja silakka-perunalaatikko viihtyvät nekin vaalean oluen kanssa.

Savustettujen silakoiden kanssa voit kokeilla myös astetta runsaampaa tummaa lageria.

Paistettujen silakoiden ja silakkapihvien perinteinen juoma on niin ikään lager tai pils. Myös pirteä ja hedelmäinen valkoviini käy kokonaisuutta raikastavaksi pariksi. Ota esimerkiksi soave, pirteä ja hedelmäinen pinot grigio tai muscadet.

Silakkacevichen eli limettimehulla marinoidun silakan kanssa voit kokeilla Sauvignon Blanc -rypäleen valkoviiniä vaikka Chilestä. Siinä on ruoan seuraan sopivaa raikasta sitruksisuutta ja aromikasta tuoretta hedelmäisyyttä.