Silli

Silli tarjotaan Suomessa useimmiten mausteliemessä. Perinteinen juomavalinta on tällöin vaalea olut, joka on ruoan etikkaisten ja makeiden makujen raikas pari.

Juomasuositus
Silli

Suolasilli, mausteliemessä tarjotut sillit ja savusilli maistuvat etenkin raikkaan ja melko kevyen lagerin tai pilsin kanssa.

Jos haluat tarjota viiniä, turvallisimmat valinnat ovat hedelmäisiä ja raikkaita. Valitse siis esimerkiksi pirteä ja hedelmäinen valkoviini. Parhaiten yhdistelmä toimii, kun viinissä on hieman jäännössokeria, joten puolikuiva riesling on oiva valinta.

Tuore silli on Suomessa harvinaisuus. Myös siitä valmistetun ruoan kevyeksi pariksi sopii lager tai pils, mutta voit kokeilla maukkaan kalan kanssa myös niitä aromikkaampaa alea.

Valkoviinissä saa olla aromikkuutta ja hapokkuutta, joten vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini on hyvä valinta. Valitse tuoresillille esimerkiksi Sauvignon Blanc -lajikkeen viini vaikka Ranskan Loiresta, tai saman alueen muscadet. Viinivalintaa voi perustella sillä, että uunissa haudutettu silli on Loiren alueella yleinen ruoka, joka tarjotaan tyypillisesti sipuli-suolaheinä-muscadet-kastikkeen saattelemana.