Tonnikala

Tonnikala on lihaisa, maukas ja arvostettu kala. Sitä pyydetään monilla maailman merillä. Liikakalastuksen vuoksi eri tonnikalalajien kannat ovat valitettavasti vähentyneet merkittävästi. Runsasmakuisen kalan seuraan sopivat vastaavan runsaat juomat.

Kuva:123RF

Juomasuositus
Juomasuositus
Tuore tonnikala sopii nopeasti paistettavaksi tai grillattavaksi. Kalan punainen liha on maukasta, joten sen seuraan käy mainiosti kevyt ja viilennetty punaviini marjaisa ja raikas -makutyypistä. Valitse esimerkiksi Pinot Noir -lajikkeen viini vaikka Uudesta-Seelannista tai Chilestä.

Voit valita myös aromikkaan valkoviinin. Tonnikalan seuraan sopivat sekä vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinit että runsaat ja paahteiset valkoviinit. Niistä ensimmäinen on kokonaisuutta raikastava pari, jälkimmäinen taas tukee grillatun tai paistetun kalan paahteisia aromeja. Molemmissa makutyypeissä Chardonnay on hyvä rypälevaihtoehto.

Myös kuiva roseeviini on toimiva valinta, joka sopii monen tonnikalaruoan välimerelliseen henkeen.

Raa'an tonnikalan kanssa sopii aavistuksen kevyempi, raikkaan hapokas valkoviini. Valitse esimerkiksi vivahteikas ja ryhdikäs sauvignon blanc tai juhlavasti samppanja.

Tonnikalaruokien olueksi sopivat vaaleat, raikkaat ja melko kevyet oluttyypit eli esimerkiksi lager ja pils.