Munakoiso

Munakoiso on kotoisin Italiasta, missä sitä käytetään keittiössä paljon. Munakoiso valmistetaan usein grillaamalla tai paahtamalla, minkä lisäksi yrtit ja valkosipuli lisäävät ruokalajien täyteläisyyttä. Lasiin sopii siksi punaviini tai runsas olut.

Juomasuositus
Munakoiso
Tuhtien munakoisoruokien pariksi sopivat ennen kaikkea mehevät ja hilloiset punaviinit, joissa on ruoan seuraan sopivaa kypsää hedelmäisyyttä ja riittävää täyteläisyyttä.

Myös olut saa olla runsas ja aromikas. Valitse vaikka tumma lager tai ale, esimerkiksi india pale ale.

Parmesaanilla kuorrutetun munakoisogratiinin tyyliin sopii italialainen punaviini, esimerkiksi Veneton alueen keskitäyteläinen viini. Voit valita myös esimerkiksi Barbera-lajikkeen viinin.

Täytetty munakoiso provencelaisittain valmistettuna sopii vaikka punaisen côtes du rhônen seuraan. Kesäisesti voit valita myös hedelmäisen ja kokonaisuutta raikastavan kuivan roseeviinin.

Grillatut munakoisoviipaleet viihtyvät myös valkoviinin kanssa etenkin, jos ne tarjotaan kylminä. Valitse esimerkiksi sisilialainen valkoviini tai Pinot Grigio -lajikkeen viini. Niiden täyteläisyysaste on sopiva, ja viineissä on usein ruoan aromeihin yhdistyvää kevyttä yrttisyyttä.