Sienet ja tryffelit

Sienet ovat mainio raaka-aine, joista saa monenlaista ruokaa. Sieniä pidettiin ennen viinin vihollisina, vaikka moni yhdistelmä toimii erinomaisesti.

Juomasuositus
Sienet ja tryffelit

Marinoidut sienet viihtyvät raikkaan ja melko kevyen viinin, esimerkiksi pirteän ja hedelmäisen valkoviinin kanssa. Valitse esimerkiksi Chardonnay- tai Pinot Grigio -lajikkeen viini. Viinin hedelmäisyys ja hapokkuus kestää marinadin etikkaisuuden.

Paistetut, grillatut ja täytetyt sienet saavat valmistustavasta täyteläisyyttä, joten ne sopivat myös punaviinin seuraan. Ota kuitenkin melko kevyt viini, esimerkiksi marjaisa ja raikas. Valitse vaikka Pinot Noir -lajikkeen viini, beaujolais tai keskitäyteläinen chianti.

Suolasienistä tehty salaatti on ennen kaikkea olutruoka. Valitse esimerkiksi sopivan kevyt ja raikas lager tai pils. Samat oluet toimivat ylipäätään sieniruokien kanssa.

Tryffeleissä on hienostunut ja intensiivinen maku, joka yhdistetään usein arvopunaviineihin, myös iäkkäisiin. Valitse esimerkiksi vivahteikas ja kehittynyt punaviini, jossa on hienoaromisen tryffelin seuraan sopivaa vivahteikkuutta. Myös runsas ja paahteinen valkoviini on toimiva, tarpeeksi intensiivinen vaihtoehto. Harkitsemisen arvoisia ovat myös Pinot Noir- ja Nebbiolo-lajikkeiden usein vivahteikkaat punaviinit.