Lampaanfilee, -kyljykset ja -noisetit

Lampaanfilee ja lampaankyljykset valmistetaan yleensä paistamalla, paahtamalla tai grillaamalla. Liha saa tällöin runsasta makua paistopinnasta. Runsasmakuisen ruoan seuraan sopii täyteläinen juoma.

Juomasuositus
Juomasuositus
Valitse lampaanfileen täyteläiseksi viinipariksi roteva ja voimakas punaviini, joka on tehty vaikka Cabernet Sauvignon-, Shiraz- tai Syrah-lajikkeesta. Viini voi tulla esimerkiksi Ranskan Bordeaux'sta tai Australiasta, jotka ovat lammasruokien perinteisiä alueita.

Jos haluat, voit harkita myös kevyempiä punaviinejä esimerkiksi makutyypeistä vivahteikas ja kehittynyt tai mehevä ja hilloinen.

Myös olutlasiin sopii täyteläinen juoma, valitse esimerkiksi tumma lager, vahva lager tai ale.