Tartarpihvi

Tartarpihvi eli raakapihvi on herkullinen mutta mielipiteitä jakava ruoka. Raaka, hienonnettu liha muotoillaan pihveiksi ja tarjotaan useimmiten munankeltuaisen, suolakurkun ja kapristen kanssa. Viinille hankalien lisukkeiden vuoksi tartarin varmin juomavalinta on vaalea, raikas olut.

Juomasuositus
Tartarpihvi

Tarjoa tartarpihvin kanssa esimerkiksi lageria tai pilsiä. Jos haluat runsaamman oluen, harkitse vaikka tummaa lageria.

Jos haluat viiniä, valitse joko vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini tai marjaisa ja raikas punaviini. Niiden täyteläisyysaste on tartarin seuraan sopiva, ja viinien raikkaus taittaa lisukkeiden makuja. Valkoisista voit harkita tarkemmin esimerkiksi kuivaa rieslingiä tai grüner veltlineriä, punaisista taas pinot noiria tai beaujolais'ta.