Quiche, piiras

Quiche on ranskalainen yleisnimi piirakalle. Täyte vaihtelee, mutta piiras jalostetaan yleensä meheväksi juustolla sekä muna- tai kermamaidolla. Kuuluisin piirakkaresepti on quiche lorraine, jonka makuaine on pekoni tai kinkku.

Juomasuositus
Quiche, piiras

Piirakat sopivat ennen kaikkea oluen kanssa nautittaviksi. Niitä säestämään käyvät monenlaiset oluttyypit, myös runsaat ja aromikkaat. Valitse esimerkiksi lager, pilsvehnäolut tai ale esimerkiksi Belgiasta tai Englannista.

Jos tarjoat viiniä, valitse se täytteen maun täyteläisyyden mukaan. Yleisesti ottaen valkoviinit saavat olla raikkaan hapokkaita ja aromikkaita, punaviinit taas melko kevyitä.

Kala- ja kasvistäytteisille piiraille sopii vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini, esimerkiksi makutyypin riesling- tai grüner veltliner -viini.

Sipulipiirakalle sopii esimerkiksi vivahteikas ja ryhdikäs Pinot Gris -lajikkeen viini. Pinot Gris'ssä on sipulin makuun sopivaa pehmeää aromaattisuutta. 

Lihatäytteisten piiraiden kanssa voit harkita myös kevyehköä, sopivan hapokasta punaviiniä. Valitse marjaisa ja raikas punaviini, joka on tehty esimerkiksi Pinot Noir -lajikkeesta.