Andouillette

Andouillette on ranskalainen sisäelimistä valmistettu makkara, joka tehdään porsaasta tai vasikasta. Se tarjotaan tavallisimmin rapeaksi paistettuna, ja lisäkkeenä on usein valkoviinissä haudutettua sipulia.

Kuuluisimmat porsasandouillettet tulevat Normandian, Bretagnen, Chablis'n, Champagnen, Périgordin ja Provencen seuduilta. Vasikkamakkaroita tehdään Lyonissa, Cambraissa ja Orléansissa.

Juomasuositus
Juomasuositus
Andouilletten voimakas maku vaatii totuttelua. Viinin ei kuitenkaan kannata olla liian täyteläinen, joten makkaran seuraan sopii etenkin marjaisa ja raikas punaviini, esimerkiksi ranskalainen pinot noir tai beaujolais. Niiden keveys ja raikas hapokkuus tasapainottavat kokonaisuutta. 

Voit valita viinin myös makkaran tuotantoalueen mukaan. Esimerkiksi Chablis'n andouillettelle sopii Chablis'n alueen viini.

Oluista maultaan runsaan makkaran seuraan sopii esimerkiksi vastaavan aromikas ale.