![](/INTERSHOP/static/WFS/Alko-OnlineShop-Site/-/Alko-OnlineShop/fi_FI/etiketti/reseptit/2017/ET%203-17/sadonkorjuupata_paa1250x490.jpg)
Andouillette
Andouillette on ranskalainen sisäelimistä valmistettu makkara, joka tehdään porsaasta tai vasikasta. Se tarjotaan tavallisimmin rapeaksi paistettuna, ja lisäkkeenä on usein valkoviinissä haudutettua sipulia.
Kuuluisimmat porsasandouillettet tulevat Normandian, Bretagnen, Chablis'n, Champagnen, Périgordin ja Provencen seuduilta. Vasikkamakkaroita tehdään Lyonissa, Cambraissa ja Orléansissa.
Voit valita viinin myös makkaran tuotantoalueen mukaan. Esimerkiksi Chablis'n andouillettelle sopii Chablis'n alueen viini.
Oluista maultaan runsaan makkaran seuraan sopii esimerkiksi vastaavan aromikas ale.