Rillette

Rillette on eräänlainen pasteija. Se on omassa rasvassaan tahnamaiseksi keitettyä lihaa, useimmiten porsasta. Yleensä rillette tarjotaan alkupalana paahdetun maalaisleivän päältä. Lasiin sopii raikas ja melko kevyt juoma.

Kuva: 123RF


Juomasuositus
Juomasuositus
Alkupalarilletten seuraan sopii kuiva kuohuviini, joka voi tulla esimerkiksi Ranskasta. Valitse vaikka crémant-kuohuviini.

Voit kaataa laseihin myös esimerkiksi vivahteikasta ja ryhdikästä Alsacen alueen valkoviiniä. Viinin hapokkuus leikkaa ruoan rasvaisuuden tuntua. Samasta syystä myös ranskalainen marjaisa ja raikas punaviini on harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Lounais-Ranskassa rilletteen voidaan käyttää myös ankan, hanhen tai kaniinin lihaa. Viinivalinnat ovat samankaltaisia, mutta voit harkita myös esimerkiksi edellisiä tukevampia lounaisranskalaisia punaviinejä.

Rilletten olueksi sopivat esimerkiksi vaaleat ja raikkaat pils ja vehnäolut.

Rillon on rilletteä muistuttava levite, mutta siinä on mukana suurempia lihanpaloja. Juomaksi käyvät samat valinnat.