Äggrätter

Ägg finns traditionellt på listan av ingredienser som är svåra med tanke på vinservering. Men det är dock egentligen bara rå äggula som är problematisk och även den endast i kombination med rödvin. Till äggrätter passar det bäst med ganska lätta och fräscht syrliga drycker.

Dryckesförslag
Äggrätter

Vid brunch kan du till omelett, äggröra och andra äggrätter på klassiskt vis servera torrt mousserande vin eller champagne.

Också friska och fruktiga vita viner passar till äggrätter, för med sin lätthet, fräschhet och fruktighet blir de ett bra komplement till maten. Välj exempelvis en Chardonnay.

Om omeletten är fylld med skinka eller svamp, kan du också servera ett bärigt och friskt rödvin som är tillräckligt lätt och fräscht.

Bra dryck till äggrätter är också lager som utgör ett friskt och lämpligt lätt par till dem.

Tortilla de patatas, det vill säga spansk potatisomelett, trivs bra ihop med Albariño eller annat spanskt torrt vitt vin. Också torr sherry är ett traditionellt val om omeletten ingår i ett tapasurval.

Till frittata, alltså omelett av italiensk typ, går det bra med Pinot Grigio eller friskt och fruktigt vitt vin från Italien.

Buffé