Korv

Smaken på korv varierar enligt finska och tyska traditionella recept från ganska mild till kraftigt kryddade och till och med eldiga nyanser. Ljust öl är i allmänhet ett fungerande dryckesval till korv.

Dryckesförslag
Korv

Till korv med mild smak går det bra med exempelvis pilsner eller veteöl som är lämpligt milda och fräscha par till fet korv.

Grillkorv matchas utmärkt av india pale ale som har lämpliga aromer till den brända ytan.

Svartkorv passar fint ihop med mörk lager som har en lämpligt mjuk arom.

Ljus lager är ett generellt alternativ som kan serveras till alla typer av korv. Den går också ihop med kryddiga korvar som ett neutralt motpar.

Av vita viner kan du till korv servera exempelvis tysk torr eller halvtorr Riesling med arom och struktur som står sig tillsammans med korven. Samma gäller för Riesling och Pinot Blanc från Alsace. Framför allt på sommaren kan du också hälla friskt och fruktigt torrt rosévin i glasen.

Kryddstarka korvar, som chorizo och merguez, kan serveras med mustiga och syltiga röda viner från exempelvis Spanien eller Portugal. Moget fruktigt vin med varma aromer trivs ihop med korvens kryddiga smaker.

Buffé